24-10-2023

Waarom rebranding cruciaal is voor retailers

Rebranding is meer dan alleen een visuele verandering; het is een kans om de marktpositie van een retailbedrijf te versterken. In de dynamische en competitieve wereld van de retail biedt rebranding bedrijven de kans om zich te onderscheiden, zich opnieuw te verbinden met bestaande klanten, en nieuwe marktsegmenten aan te boren.

Buitenreclame Pronto Wonen door Hagenaar Reclame

Waarom rebranding cruciaal is voor retailers

Voor retailers, waar concurrentie en klantloyaliteit hand in hand gaan, fungeert buitenreclame als een stille verkoper. Het draait om het creëren van een positieve en uitnodigende klantervaring, en tegelijkertijd de merkboodschap consequent te communiceren. Rebranding stelt retailers in staat om:

  • Nieuwe klanten aantrekken: Met een verfrist merkimago trek je de aandacht van nieuwe klantsegmenten.
  • Loyaliteit versterken: Het aanbieden van een vernieuwde winkelervaring kan bestaande klanten opnieuw engageren.
  • Marktpositie verstevigen: Blijf relevant en concurrerend in een verzadigde markt.

De rol van signing in rebranding

In de context van retail rebranding speelt signing een cruciale rol:

  • Eerste Indrukken: De buitensigning van een winkel is vaak de eerste interactie die een klant heeft met een merk.
  • Merkconsistentie: Van binnen en van buiten, signing moet de nieuwe merkidentiteit zichtbaar maken.
  • Navigatie: Binnen en buiten het retailpand helpt signing klanten eenvoudig te navigeren en verbetert de algehele klantervaring. Denk aan signing die de naam van een afdeling duidelijk maakt, of bewegwijzering.

Jouw partner in retail rebranding

Bij Hagenaar Reclame bieden wij een volledige aanpak van het rebranding proces van jouw bedrijf. Onze expertise in verschillende vormen van buiten- en binnenreclame zorgen ervoor dat je retailmerk consistent en effectief communiceert met uw klanten. Wij kunnen bijstaan van ontwerp tot montage. Wij denken met je mee en leveren maatwerk en kwaliteit.

Signing voor top retailmerken o.a. NIO en JD Sports

We hebben met succes signing-projecten uitgevoerd voor gerenommeerde namen in de retailsector, waaronder JD Sports, Specsavers, BP, Ahold, NIO, Mango, Pronto en Roobol. Deze bedrijven kozen voor Hagenaar Reclame vanwege ons vermogen om de merkidentiteit te versterken en klanten rechtstreeks naar hun winkelvloeren te trekken.

Verweven met duurzaamheid

Met een focus op duurzaamheid en kwaliteit, gebruiken we materialen en processen die niet alleen de impact op het milieu minimaliseren maar ook zorgen voor duurzame, langdurige producten.

Expertise en certificering

Onze toewijding aan kwaliteit is terug te zien in onze certificeringen zoals ISO 9001:2015 en het VCA*, wat verzekert dat ons werk niet alleen van topkwaliteit is maar ook veilig en duurzaam wordt geproduceerd. Meer over veiligheid lees je hier.

Start je rebranding-traject

Rebranding in de retailsector is een nauwgezet proces dat strategische planning en deskundige uitvoering vereist. Hagenaar Reclame staat klaar om je door dit proces te leiden, waarbij we jouw merkverhaal vormgeven met kwalitatieve, opvallende, en duurzame reclame-oplossingen.

Voor meer informatie ga je naar deze pagina.

Benieuwd hoe we jou kunnen helpen met op rebranding? Neem gerust contact op.

Meer weten over deze blog?