26-01-2023

Alles over interieurfolie

Een nieuwe uitstraling realiseren lastig? Dat hoeft niet! Interieurfolie is een multifunctionele, zelfklevende film om gemakkelijk en goedkoop een nieuwe look te creëren. De film is meestal gemaakt van vinyl en kan op muren, keukens, deuren, plafonds en andere oppervlakten gebruikt worden om een nieuwe uitstraling te bewerkstelligen. Én interieurfilm heeft nog meer voordelen!

before & after interieurfolie

Schade aan een oppervlakte kan ook met interieurfolie worden verhuld! Andere toepassingen naast decoratie zijn verhoging van de privacy, bescherming, en brandwerendheid. Met een verscheidenheid aan kleuren en patronen is deze folie dan ook een breed toepasbare verfraaiing van elke ruimte!

Decoratie
Een fris en aansprekend interieur verhoogt het werkplezier van de medewerkers en is eveneens belangrijk om gasten een goede (eerste) indruk te geven, eentje die passend is bij de uitstraling van je bedrijf. Een complete renovatie is een dure aangelegenheid. Interieurfolie biedt voor een fractie van deze kosten een makkelijke en onderhoudsvriendelijke oplossing. Het vinyl is makkelijk aan te brengen en heeft daarnaast een hoge slijtvastheid. Met de folie is een perfecte afwerking mogelijk. 

Mocht je een pand huren, kan het voorkomen dat je weinig mag aanpassen. Met interieurfolie is dat geen probleem: je brengt geen schade toe aan muren en andere oppervlaktes! Kies de kleuren van je huisstijl of ga voor een natuurlijke uitstraling als een marmer-, hout- of metaallook. De folie heeft zich in de laatste jaren sterk ontwikkeld en lijkt steeds meer op het materiaal met bijbehorende structuren en nerven. Gedurfde patronen kunnen eveneens gerealiseerd worden met interieurfolie!


Bescherming
Waar gewerkt wordt, zie je gebruikssporen. Niet alleen op tafelbladen, maar denk ook aan deuren en muren. Krassen en deuken kunnen gecamoufleerd worden met de folie, maar je wilt liever deze oppervlaktes van tevoren goed beschermen. Met de interieurfolie voorkom je krassen en vervaging. Het biedt bescherming en heeft een langere levensduur dan bijvoorbeeld een geverfde wand. Zie je na een tijd toch schade door intensief gebruik? Dan is de folie makkelijk te vervangen. Een ander voordeel is dat onze folies eenvoudig schoon te maken zijn door een vuil- en waterafstotende laag, wel zo hygiënisch.


Privacy
Steeds meer openbare ruimtes en kantoren zijn voorzien van glas. Dit geeft een ruimtelijke en transparante uitstraling. Nu is dit niet overal wenselijk. Met interieurfolie is het mogelijk om ramen en andere glazen oppervlakten (gedeeltelijk) te beplakken om privacy te creëren. Dit kan ook aan de buitenzijde van de ramen met onze warmte werende folie. Interieurfolie werkt ook goed om ramen te verduisteren en daarmee lichtinval te beperken.


Brandwerendheid
Veiligheid is steevast een belangrijk aandachtspunt in elk bedrijf. Brandwerende folies op glazen wanden kunnen absoluut een meerwaarde zijn. Laat ons je adviseren welke interieurfolies geschikt zijn voor glazen wanden die je wilt beplakken. 

Aanbrengen
Als wij een ruimte voorzien van interieurfolie, kan dat zonder veel overlast. Het aanbrengen veroorzaakt geen geluidsoverlast, stof of stank. Als ons team het pand verlaat, is het werk klaar, zonder droogtijd! Je kunt gewoon doorwerken, terwijl wij binnen de ruimte verfraaien. 

interieurfolie

Benieuwd naar alle toepassingen van interieurfolie? Vraag ons om advies en wij laten zien wat mogelijk is!