10-11-2022

Alles over folie: warmte werende raamfolie

Elke maand zetten wij als erkend Avery folie verwerker een specifiek soort folie in het zonnetje. Dit keer vertellen we je meer over warmte werende raamfolie!

warmte werende raamfolie

Een actuele vraag die ons in verband met warmte werende folie regelmatig wordt gesteld is ‘blijft de warmte in het pand wanneer het winter is?’ Het antwoord is ‘ja’: in de zomer scheelt het toepassen van warmte werende raamfolie kosten in het gebruik van de airco, in de winter bespaar je op het gebruik van de verwarming!


Rekening houden met raamfolie

Raamfolie is een uitstekende keuze wanneer je kleine veranderingen wilt aanbrengen. Denk bijvoorbeeld aan meer privacy, of een prettiger werkklimaat. Wil je glasfolie aanbrengen op jouw ruiten? Om schade en andere problemen te voorkomen, is er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden.


Aanbrengen door specialist

Gebruik uitsluitend raamfolie die geschikt is voor jouw glassoort! Breng geen folie aan op glas met zwakke plekken, zoals krassen of barsten. De staat van je kozijn is ook een punt van aandacht. Temperatuurverschillen in het glas door slagschaduw is een risico. Bedek met de raamfolie de hele ruit. En vooral: laat raamfolie aanbrengen door een erkend specialist!


Raamfolie & HR++ glas

In welke gevallen mag raamfolie op HR++ glas worden aangebracht? Niet ieder folie is geschikt voor HR++ glas: het is dubbelglas, wat voorzien is van een ultradunne coating én een edelglas-vulling tussen de glasplaten. Deze elementen zorgen dat het glas een zonwerende en isolerende werking krijgt. Precies om die reden dien je voorzichtig te zijn met aanbrengen van raamfolie! Metaaldeeltjes uit donkergetinte, zonwerende folie kunnen de werking van HR++ glas tegengaan. Deze warmte werende folie mag daarom alleen op de buitenzijde van dubbel HR++ glas aangebracht worden. Raamfolies die geen warmte opnemen, zoals inbraakwerende raamfolie en anti-inkijk folie, kunnen wel op HR++ glas gebruikt worden.

Wil je meer weten over onze dienstverlening op het gebied van folies en raambekleding? Neem dan contact met ons op en hou deze rubriek in de gaten!