Gevelborden
Een perfect gevelbord in 3 stappen
Tips en Tricks

Alle productie volledig in eigen huis
Van ontwerp tot montage
Projectmanagement
Blog
Opvallen met gevelreclame

Welk gevelbord past bij mijn bedrijf?

Een gevelbord is hét visitekaartje voor de buitenkant van uw pand. Voor sommige voorbijgangers is dit zelfs de eerste uiting die ze van uw bedrijf zien. Een gevelbord moet dan ook een goede indruk achterlaten. Hoe zorgt u daarvoor? In deze blog leggen we stap voor stap uit hoe u het juiste gevelbord laat ontwerpen.

"Door middel van een gevelbord kunt u een goede eerste indruk achterlaten."

Stap 1: Doel gevelbord bepalen

Voordat u een gevelbord voor buiten laat maken, is het belangrijk om uw doelen te definiëren. Wilt u informeren, enthousiasmeren, opvallen? Of misschien wel alle drie tegelijk? Daarnaast moet u bepalen wanneer u zichtbaar wilt zijn. Overdag, ‘s nachts of 24 uur per dag? Door dit soort vragen te beantwoorden, wordt het makkelijker om het ideale gevelbord uit te kiezen.

Stap 2: Type gevelbord kiezen
Reclameborden zijn er in alle soorten en maten (bekijk gevelreclame voorbeelden). Een klassiek, vierkant gevelbord boven de deur is slechts een van de vele voorbeelden. Wat dacht u van grote, opvallende neonletters op 60 meter hoogte? Of een spandoek in uw huisstijl? Kies een soort gevelbord dat zowel qua vorm als formaat bijdraagt aan het doel dat u wil bereiken.

"Houd rekening met psychologische- en fysieke factoren. Anders komt de informatie niet over bij uw doelgroep."

Stap 3 - Het gevelbord ontwerpen

Nu wordt het tijd voor de vormgeving. Deze stap is cruciaal; met een slecht ontworpen gevelbord komt de informatie niet over bij uw doelgroep. Maar hoe zorgt u voor een goed ontwerp? Door in het ontwerp rekening te houden met psychologische- en fysieke factoren die de waarneming beïnvloeden. Houd onder andere rekening met:

  • Waarneming van kleuren
  • Leesbaarheid van tekst
  • Herkenbaarheid qua huisstijl
  • Zichtbaarheid van alle kanten
  • Strategische plaatsing op het pand

Professioneel gevelbord laten maken?

Zoals u heeft kunnen lezen, komt er veel kijken bij het maken van een gevelbord. Wilt u zeker weten dat uw gevelbord maximaal bijdraagt aan uw zichtbaarheid? Vraag vrijblijvend kleur-, vorm- en plaatsingsadvies aan een van onze experts. Wij weten precies hoe we uw pand in het zonnetje kunnen zetten! Daarbij houden we uiteraard rekening met vergunningen en eventuele constructie-aanpassingen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan of maak een afspraak!

Advies of een prijsaanvraag voor uw gevelbord?

Benieuwd naar onze mogelijkheden met gevelborden? Bel of vul ons contactformulier in en wij informeren u over de Hagenaar Reclame oplossingen op maat en garanties!

0184 41 76 85
Prijsaanvraag

Volg ons op Pinterest

Wil je geinspireerd en op de hoogte blijven van de nieuwste signing trends? Volg ons dan op Pinterest

Volg ons