21-05-2019

Welk gevelbord past bij mijn bedrijf?

Een gevelbord is hét visitekaartje voor de buitenkant van uw pand. Voor sommige voorbijgangers is dit zelfs de eerste uiting die ze van uw bedrijf zien. Een gevelbord moet dan ook een goede indruk achterlaten. Hoe zorgt u daarvoor? In deze blog leggen we stap voor stap uit hoe u het juiste gevelbord laat ontwerpen.

Gevelbord voor Juwelier Verhoef

Stap 1: Doel gevelbord bepalen

Voordat u een gevelbord voor buiten laat maken, is het belangrijk om uw doelen te definiëren. Wilt u informeren, enthousiasmeren, opvallen? Of misschien wel alle drie tegelijk? Daarnaast moet u bepalen wanneer u zichtbaar wilt zijn. Overdag, ‘s nachts of 24 uur per dag? Door dit soort vragen te beantwoorden, wordt het makkelijker om het ideale gevelbord uit te kiezen.

  Stap 2: Type gevelbord kiezen

  Reclameborden zijn er in alle soorten en maten (bekijk gevelreclame voorbeelden). Een klassiek, vierkant gevelbord boven de deur is slechts een van de vele voorbeelden. Wat dacht u van grote, opvallende neonletters op 60 meter hoogte? Of een spandoek in uw huisstijl? Kies een soort gevelbord dat zowel qua vorm als formaat bijdraagt aan het doel dat u wil bereiken.


  Stap 3: Het gevelbord ontwerpen

  Nu wordt het tijd voor de vormgeving. Deze stap is cruciaal; met een slecht ontworpen gevelbord komt de informatie niet over bij uw doelgroep. Maar hoe zorgt u voor een goed ontwerp? Door in het ontwerp rekening te houden met psychologische- en fysieke factoren die de waarneming beïnvloeden. Houd onder andere rekening met:

  • Waarneming van kleuren
  • Leesbaarheid van tekst
  • Herkenbaarheid qua huisstijl
  • Zichtbaarheid van alle kanten
  • Strategische plaatsing op het pand


  Professioneel gevelbord laten maken?

  Zoals u heeft kunnen lezen, komt er veel kijken bij het maken van een gevelbord. Wilt u zeker weten dat uw gevelbord maximaal bijdraagt aan uw zichtbaarheid? Vraag vrijblijvend kleur-, vorm- en plaatsingsadvies aan een van onze experts. Wij weten precies hoe we uw pand in het zonnetje kunnen zetten! Daarbij houden we uiteraard rekening met vergunningen en eventuele constructie-aanpassingen.

  Meer weten over deze blog?