18-06-2020

Voor elke ondergrond een folie

Wanneer je wilt beletteren, ben je bij ons aan het juiste adres. Of het gaat om gevels, ramen, borden of auto’s: wij leveren de juiste folie voor de juiste ondergrond! We printen en snijden de folies tot stickers of belettering.

folie

Het is heel belangrijk om vast te stellen voor welke toepassing de folie gebruikt moet worden. Is het voor langdurig gebruik? Is het voor een tijdelijke actie? Wat is de ondergrond? Welke kleur moet gebruikt worden? Dit zijn voorbeelden van vragen die wij je stellen. Er zijn op het gebied van folies veel verschillende mogelijkheden en kwaliteitsverschillen. Op basis van ons advies krijg jij de juiste kwaliteit folie voor de juiste toepassing.


Technisch 

We onderscheiden drie typen folies: monomeer folies, polymeer folies en gegoten folie. Monomeer en polymeer zijn gewalste folies. Dit betekent dat ze letterlijk tot een bepaalde dikte worden gewalst. Bij een gegoten folie wordt de vloeibare grondstof op een ondergrond gegoten.


Gewalste monomeer folie is zeer geschikt voor tijdelijk gebruik op vlakke ondergronden. Je kunt een gewalste polymeer folie binnen én buiten gebruiken. Polymeer folie gaat over het algemeen langer mee dan monomeer folie. Polymeer plak je op een vlakke ondergrond of over een lichte bolling. Om 3D-vormen te beplakken, zoals een auto, kan je het beste gegoten folie gebruiken, omdat die folie rekbaar is.


Expertise

Met al deze kennis in ons achterhoofd, bedenken we hoe we jouw vraag het beste kunnen beantwoorden. Zoals je ziet, is er voor elke vraag een folie. Wij beletteren zelfs tot op baksteen!Benieuwd hoe we jou kunnen helpen met een van onze folie-oplossingen? Neem gerust contact op.

Meer weten over deze blog?