22-11-2023

Rebranding voor scholen: van ontwerp tot realisatie

Rebranding is meer dan een nieuw logo; het is een transformatie die reflecteert wie je bent en waar je voor staat. In deze blog ontdek je wat rebranding inhoudt, hoe dit succesvol werd toegepast bij scholen.

Firda Rebranding door Hagenaar Reclame

De kern van rebranding: Meer dan je huisstijl veranderen

Rebranding is een ingrijpend proces waarbij een organisatie, zoals een school, haar merkidentiteit vernieuwt. Dit kan variëren van een nieuw logo tot een complete restyle van de huisstijl. Het doel? Relevant blijven, eenheid uitstralen na een fusie, of gewoon zorgen voor een frisse uitstraling die past bij de huidige tijd. Rebranding start bij een creatief proces met het ontwerpen van de huisstijl en eindigt praktisch, met een fysieke make-over. 

Succescase: Firda's transformatie door rebranding

Een recent voorbeeld van succesvolle rebranding is de fusie van ROC Friese Poort en Friesland College, resulterend in Firda. Hagenaar Reclame is trots om deze vakonderwijsinstelling te begeleiden bij hun rebranding. Dit omvatte de creatie van een nieuw logo en het voorzien van 14 schoolgebouwen van 23 nieuwe gevelreclames. Dit project toont aan hoe effectieve rebranding een naadloze overgang biedt naar een nieuwe fase, met een duidelijke en herkenbare uitstraling. Meer over het rebrandingtraject voor Firda lees je hier.

Logo Firda door Hagenaar Reclame

Waarom Hagenaar Reclame jouw partner is in rebranding

Kiezen voor Hagenaar Reclame voor je rebranding project betekent vertrouwen op jarenlange ervaring en deskundigheid. Als full-service signbedrijf hebben we een breed scala aan klanten geholpen met hun rebranding, van bouw tot onderwijs. Of het nu gaat om een complete restyle of subtiele aanpassingen, ons team van ontwerpers en signmakers zorgen ervoor dat jouw school de uitstraling krijgt die het verdient. Wij helpen van A tot Z, dat wil zeggen dat wij van ontwerp tot montage betrokken zijn en ook al het projectmanagement op ons nemen. Doordat wij alle productie in eigen huis doen, kunnen wij de beste kwaliteit garanderen.

Benieuwd hoe we jou kunnen helpen met rebranding? Neem gerust contact op.

Meer weten over deze blog?