02-07-2020

De signmaker aan het werk

Avi Sewraj werkt sinds augustus 2019 als signmaker bij Hagenaar Reclame. Hij is vijfendertig jaar en woont in Barendrecht. Avi vertelt enthousiast over zijn veelzijdige baan, zijn achtergrond in de reclame en het leuke team waarin hij werkt.

Avi Sewra

“Ik hou me onder andere bezig met belettering, montage en lichtreclame. Eigenlijk met alles op het gebied van reclame!” Als voorbeeld noemt Avi autobelettering: “Ik zorg dat de goede folie wordt gebruikt, en verwerk die in het snijapparaat. Vervolgens snij en pel ik de folie en neem ik de belettering voor mijn rekening.”

DTP’er

Avi heeft een achtergrond in de reclame: “Ik heb het grafisch lyceum doorlopen en ben vervolgens in de reclame gaan werken. Aanvankelijk als DTP’er, maar voordat ik bij Hagenaar Reclame kwam werken had ik al ruime ervaring als signmaker.”

“Als signmaker ben ik vaak op pad om te monteren. De signing is dan door mijn collega’s voorbereidt en ik plaats de lichtbakken, doosletters of gevelbelettering. Ik kom in heel Nederland, en ook in België. Laatst ben ik samen met mijn collega drie dagen in Friesland geweest, voor een grotere klus. We gaan vaker samen op pad, maar kleinere klussen doe ik ook alleen.”


Pellen

“Als ik op de zaak werk, hou ik me vooral bezig met borden plakken en het voorbereiden van de belettering: het uitsnijden, pellen en appliceren van de folie, zodat de reclame in één keer netjes aangebracht kan worden.”

Avi plaatst veel lichtbakken en doosletters: de driedimensionale letters, vaak verlicht met ledlampen, brengt hij onder meer op gevels of daken aan. Hij werkt vaak ‘op hoogte’: “Laatst hebben we een spandoek in een lichtbak geplaatst op een grote reclamezuil bij Utrecht. Dat was op veertig meter hoogte!”

“Het werk bij Hagenaar Reclame bevalt me hartstikke goed. Ik heb leuke collega’s en we vormen een goed team met z’n allen!”

Meer weten over deze blog?