11-05-2023

De kracht van zeefdruk: wat is het en waarom kiezen voor zeefdrukken?

Bij Hagenaar Reclame hebben we jarenlange ervaring met deze druktechniek en helpen we onze klanten graag om hun ideeën om te zetten in prachtige prints.

Zeefdruk, beelden op vrijwel elke ondergrond, onder één dak geproduceerd.

Zeefdrukken is een druktechniek die al jarenlang wordt gebruikt voor het bedrukken van verschillende materialen. Het is een veelzijdige en krachtige methode om op grote schaal, en met hoge kwaliteit, afbeeldingen en teksten op diverse oppervlakken te drukken. Bij Hagenaar Reclame hebben we jarenlange ervaring met deze druktechniek en helpen we onze klanten graag om hun ideeën om te zetten in prachtige prints.

Wat is zeefdruk?

Het is een proces waarbij een afbeelding of tekst wordt geprint door middel van een stuk gaas waarop de afbeelding is afgedrukt. De afbeelding wordt vervolgens op het te bedrukken materiaal gelegd en er wordt inkt doorheen gedrukt. Door de toevoeging van een chemische stof wordt de inkt alleen doorgelaten op de plekken waar de afbeelding op het gaas is afgedrukt. Het resultaat is een haarscherpe afbeelding of tekst die lang mooi blijft.

Waarom zou je kiezen voor zeefdrukken?

Ten eerste is het een zeer duurzame en slijtvaste druktechniek, waardoor je afbeelding of tekst lang mooi blijft en niet snel zal vervagen. Daarnaast is zeefdrukken geschikt voor verschillende materialen, zoals papier, textiel, kunststof en metaal. Het is ook mogelijk om te drukken op zowel vlakke als gebogen oppervlakken, waardoor het een veelzijdige optie is. Bovendien kun je met zeefdrukken grote oplages produceren, waardoor het ook een efficiënte druktechniek is voor bijvoorbeeld promotiemateriaal.

Zeefdruk op maat

Bij Hagenaar Reclame bieden we verschillende opties voor zeefdrukken, zoals het bedrukken van posters, textiel, stickers en andere promotiematerialen. We zorgen ervoor dat het ontwerp dat je in gedachten hebt op een perfecte manier wordt vertaald naar het materiaal waarop het gedrukt moet worden. Of het nu gaat om kleine of grote oplages, we zorgen voor een hoogwaardig resultaat dat perfect past bij jouw wensen en behoeften.

Wil je meer weten over wat zeefdruk is en hoe het jouw reclame-uitingen kan versterken? Neem dan contact met ons op en we vertellen je graag meer over deze krachtige druktechniek.

Meer weten over deze blog?