15-07-2019

Bijzondere reclamevoertuigen die iedereen kent!

Bij autoreclame denk je al snel aan het bestickeren van auto’s en bestelbusjes. Met deze vorm van reclame haal je een (regionaal) groot bereik tegen relatief lage kosten. Je kunt je zichtbaar nog verder vergroten door voor een opvallend voertuig als eyecatcher te kiezen. Je trekt de aandacht met het voertuig en communiceert vervolgens de boodschap die je wilt overbrengen. In deze blog zetten we 8 Nederlandse reclame voertuigen op een rijtje die vrijwel iedereen kent! Jij ook?

bestelbus CoolBlue

De Redbull "Mini's

Red Bull ‘geeft je vleugels’, maar heeft zelf heel veel met auto’s. Ze hebben natuurlijk hun eigen team in de Formule 1, maar ze hebben ook een heleboel in het oog springende promotieauto’s die onderdeel uitmaken van hun marketingstrategie. Je hebt ze vast weleens zien rijden, de auto’s met een enorm blik Red Bull op het dak. De Mini Cooper van BMW, de Suzuki Vitara’s en de Volkswagen Beatle maken allen deel uit van het ‘Wings’ team en ontzettend waardevol bij de promotionele activiteiten van Red Bull.


Redbull mini's

  Take it easy, Take a Sisi (Rider)!

  Het is misschien wel de beroemdste tuk tuk aller tijden, de Sisi Rider. Voor het eerst van stal gehaald in de jaren ‘90, maar nog altijd een succes. Tegenwoordig wordt de tuk tuk bestuurd door snelheidsduivel Churandy Martina, maar net zoals de James Dean lookalike die in de eerste reclame met de tuk tuk een hoofdrol had staat het relaxte leven dat je krijgt als je Sisi drinkt centraal. Alsof je als je Sisi drinkt altijd op vakantie bent onder de tropische zon. Take it easy, take a Sisi.

  Sisi rider

  Een moorkop op je auto

  Ze zijn je vast wel eens opgevallen: de grote moorkoppen op het dak van een bestelauto. De moorkop is niet specifiek te linken aan een specifiek bedrijf, maar iedereen weet dat deze moorkop symbool staat voor een bakkerij. Het idee is dat je oog op de moorkop valt en dat je vervolgens uit de autoreclame opmaakt om welke bakkerij het gaat. Deze moorkop auto’s zie je vooral bij de plaatselijke bakker, maar heeft ook haar weg gevonden naar de grotere steden.

  Een moorkop op je auto

  De iconische Coca Cola Truck

  Misschien wel de bekendste ‘rijdende reclame’ die ooit gemaakt is, de Coca Cola truck. Wie kent hem niet? De inmiddels iconische rode truck met zijn vele lampjes is in de jaren ‘90 tot leven gekomen tijdens de Kerst commercials, maar inmiddels niet meer weg te denken uit de reclame-uitingen van Coca Cola. Mocht je de truck in het echt willen aanschouwen dan kan dat in verschillende steden over de hele wereld in de weken voorafgaand aan de feestdagen, want dan gaat de beroemde truck op ‘tournee’.

  Coca Cola truck
  Met paard en wagen; Heineken  Tripel trappel, trippel trap, het geluid van paardenhoeven door de stad Amsterdam is bijna onlosmakelijk verbonden aan de paarden van Heineken. Geselecteerd op hetzelfde uiterlijk en altijd gedoopt met de voornaam van leden van het bestuur stappen ze door het centrum van de stad. Heineken zag de enorme promotionele waarde van de rijdende reclame die deze paardenkoets is waar andere brouwerijen het vervoer van vaten door paard en wagen lang geleden al opgaven.
  Heineken paard en wagen

  De authentieke UPS truck


  Met een kleine 120.000 voertuigen heeft United Parcel Service, alias UPS een imposant wagenpark dat uiteenloopt van fietsen tot aan trucks. Doordat UPS de voertuigen compleet stript van alles dat aan de oorspronkelijke fabrikant doet linken lijken de voertuigen niet alleen gemaakt voor UPS, maar vooral dóór UPS. Tel daarbij op dat ze allemaal compleet zijn uitgevoerd in de ook al authentieke huisstijlkleuren en het kan echt niet meer stuk met de herkenbaarheid.
  UPS truck

  Ben & Jerry's Ice Cream


  Met smaken als “Hooked on You”, “Caramel Chew Chew” en “Sofa So N’ice”, krijg je al een beetje het vermoeden dat het team achter dit populaire ijsmerk goed is in marketing. Dit wordt nog versterkt door hun Ice Cream Trucks die o.a. in te huren zijn voor feesten en partijen. Vooral tijdens de zomer zie je ze in verschillende opvallende uitvoeringen rijden. Sommige hebben een enorme verpakking (oftewel pint) op het dak. Op naar “Peace, Love & Icecream”, zoals ze bij Ben & Jerry’s zeggen.
  Ben en Jerry's

  De bestelbussen van Coolblue


  Je kunt er bijna niet omheen, de blauwe voertuigen van de bezorgdienst van Coolblue. Met een tot in de puntjes doorgevoerde huisstijl zijn ze bijna niet meer te herkennen in hun oorspronkelijke staat. Zelfs de logo’s van de autofabrikant zijn vervangen door de “Alles voor een glimlach” smiley die zo kenmerkend is voor de visuals van Coolblue. Van de verpakkingen van Coolblue kun je, je eigen Coolblue truck maken, dus je kunt wel stellen dat de bezorgdienst een nadrukkelijke plaats inneemt in hun marketingstrategie.
  Coolblue bus

  Meer weten over deze blog?