FAQ / Folies

Ogenschijnlijk gelijkwaardig

Op het eerste gezicht lijkt er soms weinig verschil in de drie verschillende typen folies die tegenwoordig beschikbaar zijn: Gegoten-, polymeer gekalandreerde- en monomeer gekalandreerde versies. Niettemin worden de verschillen duidelijk naarmate de tijd verstrijkt na het aanbrengen ervan. De folie die er lange tijd blijft uitzien alsof deze kort geleden is aangebracht en dimensioneel stabiel is, staat bekend als gegoten folie.

Gegoten folies

Een gegoten folie is een kwalitatief hoogwaardig vinyl dat tijdens de productie in vloeibare vorm als een uiterst dunne laag wordt uitgegoten op een speciaal papier. Gegoten folies hebben door deze methode geen ‘geheugen’ waardoor ze stabiel zijn en nauwelijks vatbaar voor zichtbare krimp. Omdat ze dunner en zachter zijn, zijn ze ook gemakkelijker te snijden, te pellen en aan te brengen op kritisch gevormde ondergronden.
Hierdoor worden ze veelal toegepast op voertuigen of andere objecten die ‘ingepakt’ moeten worden. Soms wordt de keuze gemaakt op basis van kleur, waardoor het ook voor minder prestigieuze binnentoepassingen wordt ingezet.

Bij twijfel voor het kiezen van een geschikte folie met de wens voor duurzaamheid en kwaliteit, zal een gegoten product u meestal niet teleurstellen.

  • Lange levensduur
  • Stabiel, krimpt nagenoeg niet
  • Goed bestand tegen chemische reacties
  • Bijzonder handelbaar
  • Kleurvast


Gekalandreerde folies

Gekalandreerde folies starten hun levenscyclus als een klomp PVC die onder hitte door twee walsen wordt geperst tot een dunne laag tussen de 65 en100 micron. Door deze productiemethode wordt er wel een geheugen opgebouwd waardoor ze dimensioneel minder stabiel zijn, maar ook goedkoper. Hoewel ze niet over de eigenschappen beschikken die aan een gegoten folie worden gesteld, voldoen ze in ruime mate aan de vereisten voor algemene belettering op vlakke ondergronden. Gekalandreerde folies zijn er in twee soorten: polymeer- en monomeer gewalst.

Polymeer gekalandreerde folies

Polymeer gekalandreerde folies krijgen polymere weekmakers toegevoegd om de krimp te beperken. En hoewel de kwaliteit van deze folies in de jaren is toegenomen, beschikken ze niet over de stabiliteit en kwaliteit van gegoten folies.
Polymere folies presteren voor buitentoepassingen veruit beter dan de monomere versies, maar zijn eveneens niet geschikt voor gebruik op oneffen ondergronden met extreme vormen als klinknagels of profielen.
Voor toepassingen met minder hoge eisen vormen ze een goed alternatief voor gegoten folies. Niettemin zal bij twijfel een keuze voor gegoten folies alle risico’s uitsluiten.

Monomeer gekalandreerde folies

De minst kostende keuze is een monomeer gekalandreerde folie. Deze zijn minder geschikt voor veeleisende buitentoepassingen als voertuigen en reclameborden. De monomere weekmakers maken het materiaal veel minder dimensioneel stabiel waardoor krimp na verloop van tijd waarschijnlijk wordt.
Deze krimpranden worden dan zichtbaar in de vorm van een lijmrand met vuilaanhechting rondom de belettering. Dit is het begin van het einde voor de levenscyclus van een monomere folie. De folie kan zichtbaar omkrullen en loslaten van de ondergrond, Monomere folies zijn het meest geschikt voor binnen- en kort buitengebruik.

 

Andere soorten Folies

Aanvullend op de voornoemde basistypen folie, zijn tevens de volgende type folies beschikbaar:

Polyester folies

Deze folies hebben in de regel een hoge glansgraad en zijn vaak gemetaliseerd (laminaten uitgezonderd). Ze zijn maatvast en geschikt voor toepassing op vlakke ondergronden.

PVF films

Polyvinyl fluoride films zijn meestal bestand tegen oplosmiddelen van verf en inkt waardoor ze uiterst effectief zijn als beschermende folie zoals anti-graffiti.

Scrimmed PVC folies

Scrimmed PVS folies worden verwerkt in banners om deze te versterken. Soms zijn ze zwart gekleurd om de opaciteit van een banner te verhogen en hieraan een dubbelzijdige functie te geven.

Extreem weekgemaakte gegoten folies

Dit type folie is broos door de hoeveelheid weekmakers die hierin is verwerkt. Het maakt de folie moeilijk te verwijderen doordat het afbreekt. Dit maakt het daardoor ideaal voor veiligheids- en identificatielabels.

Hybride folies

Deze folies hebben een typische combinatie van twee of meer verschillende componenten, die het mogelijk maken hierop te printen met inkt of hars.